عصر امروز فعالان گردشگری و میراث فرهنگی استان بوشهر به خبرنگار چمدان اطلاع دادند که شهرداری سیراف در اقدامی بدون هماهنگی با میراث فرهنگی در حال جاده کشی به سمت دره لیر و ایجاد سکوهایی در نزدیکی آتشکده است و بیم آن می‌رود با توجه به تعطیلی پنجشنبه و جمعه آثار تاریخی سیراف در معرض خطر جدی قرار گیرد. سیراف پررونق‌ترین بندرکشور بود که روابط تجاری زیادی با روم و یونان در اروپا و ماداگاسکار در آفریقا تا کانتون چین در آسیا در دوره‌های ساسانی و اسلامی داشت.

محمد کنگانی مدیر انجمن میراث فرهنگی سیراف ضمن تأیید این خبر توضیح می دهد:« که شهرداری بدون هماهنگی با میراث فرهنگی در حال جاده کشی به سمت دره لیر و آتشکده ساسانی است . قبلاً حدود چند صد متری شن ریختند و بعد شهرداری اصرار کرد که باید این قسمت سنگ فرش شود ما اعتراض کردیم که نزدیک اثار ثبت جهانی نباید این اقدامات انجام شود و اگر قرار به کشیدن جاده است باید این اقدام به شکل خشکه چینی صورت بگیرد اما آنها اصرار دارند که با ملات این کار را انجام دهند و صدای ما تا کنون به جایی نرسیده و درحوالی سازه های آبی سیراف و دستکند ها و گوردخمه ها شهرداری در حال دخل و تصرف و جاده کشی است قبلاً هم نزدیک آتشکده در محوطه ای حدود 100 متر مربع در حال دیوارکشی و گذاشتن سکوی نشیمن است. حتی درختکاری هم کرده اند.» 
 



عماد شیرویس فعال گردشگری در این زمینه به خبرنگار چمدان می گوید:« ما دغدغه ثبت جهانی سیراف را داریم . سال 84  کنگره بین المللی سیراف را برای شناساندن این بندر برگزار کردیم و اصلاً بعد از این کنگره نام سیراف به زمان قبل خود بازگشت . لازم است مدیریت ارشد استان، فرماندار  کنگان و مدیران میراث فرهنگی و شهرداری در خصوص حفظ آثار تاریخی بندر سیراف به جد تلاش کنند و درهماهنگی با هم گام بردارند. شهرداری نمی توان به صرف علاقه به موضوعات شهری یا به زعم خود بهبود مسیر برای گردشگران دست به اقداماتی بزند که از نگاه کارشناسان میراثی به ضرر ثبت جهانی سیراف است. بنابراین هرچه سریعتر باید جلوی این اقدامات گرفته شود و پس از نیاز سنجی و طرح مطالعاتی که به تأیید میراث فرهنگی رسیده دست به اقدام در عرصه و حریم آثار تاریخی بزند.»
 

در حالی خبرنگار چمدان پیگیر این موضوع از مسوولان میراث فرهنگی بوشهر بود کهابراهیمی معاون میراث استان بوشهر هرگونه پاسخگویی را منوط به هماهنگی با روابط عمومی کرد که شماره او در دسترس نبود.
 



خبرنگار چمدان در پیگیریهای خود از چند منبع موثق و کارشناسی نتوانست با هیچ کدام صحبت کند و همگی اذعان می کردند که از مصاحبه با خبرنگاران منع شده اند سرانجام امیرزاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر ضمن اعلام این که توسط همکارانش از موضوع مطلع شده است، اظهار می کند:« هم اکنون با فرماندار کنگان صحبت کردم و خواستار توقف این عملیات شدم. پیش از هر اقدامی شهرداری باید استعلام های لازم را میراث فرهنگی کسب کند.»
 



او در پاسخ به اعتراض خبرنگار چمدان مبنی بر این که چرا کارشناسان و مسوولان استان بوشهر ممنوع المصاحبه شده اند می گوید:« مطمئن باشید ما موضوع اقدامات شهرداری را پیگیری می کنیم و اگر هر دستگاهی بدون مجوز میراث فرهنگی دست به اقدامی در محوطه های تاریخی زده باشد اقدامات قضایی و قانونی را انجام خواهیم داد.»
 



نوروزی فرماندار کنگان هم ضمن اعلام این خبر که درحال پیگیری و توقف عملیات شهرداری در محدوده آثار تاریخی سیراف است به خبرنگار چمدان می گوید:« آثار تاریخی سیراف چشم و چراغ این بندر هستند و ما تمام تلاش خود را برای حفاظت و فراهم سازی بستر مناسب برای ثبت جهانی این اثار خواهیم کرد. و شرایط را برای هماهنگی بین ارگانها و نهادهای ذی ربط میراث فرهنگی، شهرداری و سایر مراکز جهت اعتلای این آثار و حفاظت از آنها فراهم خواهیم کرد.»
 



به گزارش چمدان بر اساس نظرات کارشناسان میراث فرهنگی راه سازی و ایجاد فضای سبز یا نصب سکوی نشیمن اشتباه است و محیط بکر و تاریخی و طبیعی محوطه تاریخی سیراف را دچار مشکل برای ثبت جهانی خواهد کرد .
 



حال این پرسش مطرح است که چرا مسوولان میراث فرهنگی قاطعانه با چنین موضوعاتی برخورد نمی کنند و چرا در لحظات نخست وقوع این گونه اتفاقات حاضر به گفت و گو و اطلاع رسانی به موقع نمی شوند و سمنهای فعال باید در این گونه مواقع پیش قدم شوند. مدیر کل دفتر محوطه ها و بناها و معاون میراث فرهنگی کل کشور درخصوص اتفاقات سیراف چه موضعی خواهد گرفت؟ و یک پرسش مهم این که اساساً چرا باید کار میراث فرهنگی به جایی برسد که قدرت شهرداریها از آنها بیشتر باشد و در جای جای ایران شاهد این موضوع باشیم که شهرداری ها بدون هماهنگی با میراث در محوطه ها و بافتهای تاریخی دست به اقداماتی می زنند که گاهی به ضرر میراث فرهنگی است.